Na besplatne radionice filma!

08_07_2015 / 11:00h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Supetar Super Film Festival/Press
Na besplatne radionice filma!

7. Supetar Super Film Festival tradicionalno će održati besplatne radionice o osnovama produkcije dokumentarnog filma i videa, koje će se održati u Supetru od 13. do 18. srpnja, a namijenjene su i djeci i odraslima.

Supetar Super Film Festival i ove godine donosi tradicionalne besplatne radionice o osnovama produkcije dokumentarnog filma i videa, koje će se održati u Supetru od 13. do 18. srpnja 2015. u sklopu sedmog izdanja festivala. Sudionici će po prvi put biti podijeljeni u dvije grupe – radionica za djecu (6-13 godina) i radionica za mlade (14-77 godina - nije greška, do 77. su svi mladi), a svaka prima po deset polaznika. Predznanje je za radionicu poželjno, ali nije potrebno, a opremu i sav materijal osigurat će festival.

Program obuhvaća osnove izrade dokumentarnog filma ili reportaže - od pripreme priče, snimanje slike, zvuka, montaže i osnovne postprodukcije. Radionice će voditi Zlatko Zlatković, Ivana Todorović i Jovana i Dragan Nikolić. Ivana Todorović supetarskoj se, ali i publici Berlinalea, predstavila filmom Kad sam bila klinac, bila sam klinka, a Dragan Nikolić svojim hit-dokumentarcem Pogrebnik.

Radionice će se održavati u galeriji Ivana Rendića, a dio rada će, kao i svake godine, biti održan na terenu i vezan uz specifičnosti otoka Brača i njegovih stanovnika.  Prvi sastanak polaznika radionica održat će se 13. srpnja i na njemu će biti dogovoreni tempo rada i termini radionica.

Prijava treba sadržavati kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu), opis predznanja i/ili dosadašnjeg iskustva (snimanja, montaže, režije…), prijedlog teme/priče (opcionalno).

Prijave se primaju do ponedjeljka, 13. srpnja 2014. u 16 sati na e-mail adresu [email protected]. Dodatne informacije mogu se dobiti putem navedene e-mail adrese ili broja mobitela 091 2191 621.