Muzika i performans u Omišu

06_08_2014 / 10:57h  |  Autor: I. Z.
Muzika i performans u Omišu

Ovogodišnji Almissa Open Air - festival suvremene umjetnosti - za temu ima identitet. Festival počinje u petak, 8. kolovoza u 21 h, koncertom eksperimentalne glazbe u Borićima, a idući je dan rezerviran za performanse.

 Ovogodišnji, peti po redu Almissa Open Air - festival suvremene umjetnosti - za temu ima identitet a organizira ga Akcija mladih Omiš uz potporu Ministarstva kulture, Grada Omiša te omiške Turističke zajednice.
 
Festival počinje u petak, 8. kolovoza u 21 h, koncertom eksperimentalne glazbe u Borićima, na kojem će nastupiti Kundyak Mezhie, Porno Suicid i Mondo Kick. Drugi dan festivala, subota 9. kolovoza, rezerviran je za performanse koji će se izvoditi na Mirabeli s početkom u 20 h, a nastupit će sedamnaest umjetnika: Siniša Labrović, Zlatan Dumanić, Željko Marović, Milan Brkić, Marijan Crtalić, Boris Šitum, Vanja Pagar, Petar Grimani, Ante Kuštre, Guildo Bavčević, Božidar Katić, Antej jelenić, Vice Tomasović, Marin Baučić, Vedran Urličić, Julija Simunić i Verica Mekinić.

Almissa Open air  festival je koji objedinjuje različite oblike suvremene umjetnosti i kulture. Zamišljen je kao manifestacija u kojoj bi se predstavili glazbeni i likovni umjetnici koji u svojim djelima koriste suvremene oblike komunikacije poput umjetničkih instalacija, produkcije alternativne i eksperimentalne glazbe, performansa, suvremenog plesa i teatra. 

Više informacija o festivalu i izvođačima može se pronaći na Facebooku.