Mr. Fantastic osvaja scenu

24_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Room 100 / Press
Mr. Fantastic osvaja scenu

Predstava suvremenog cirkusa Mr. Fantastic koju potpisuje Jakov Labrović, umjetnički redatelj izvedbenog kolektiva ROOM 100, nastavlja osvajati međunarodnu scenu suvremenog cirkusa.

Produkcija Mr. Fantastic, koja će svoju premijeru doživjeti na jesen 2016. godine na Festivalu novog cirkusa u Zagrebu, odabrana je među osam najočekivanijih novih produkcija na suvremenoj cirkuskoj sceni što joj je osiguralo pozivnicu za nadolazeći Fresh Circus, međunarodni seminar za razvoj suvremene cirkuske umjetnosti. Fresh Circus organizira Francuski informacijski centar za cirkusku i uličnu umjetnost Hors Les Murs, europska mreža za cirkusku i uličnu umjetnost Circostrada Network i centar za suvremenu cirkusku umjetnost grada Pariza La Villetta, koji se održava od 13. do 15. travnja 2016. godine u Parizu.

Odabir u osam najočekivanijih predstava u 2016. godini omogućit će Jakovu Labroviću, redatelju i izvođaču, i Antoniji Kuzmanić, suvoditeljici kolektiva i izvođačici, predstavljanje na pitch-sessionu ispred 400-500 profesionalaca – ravnatelja različitih festivala, direktora nacionalnih i regionalnih kazališnih kuća, direktora rezidencijskih centara i producenata. Ovogodišnji seminar organizira se pod temom Moving Borders s ciljem mapiranja različitih scena suvremenog cirkusa na svijetu i njihovog razvoja zbog čega se očekuje još veći broj profesionalaca, ne samo iz Europe, nego i s drugih kontinenata.

Pitch-session u Parizu omogućit će voditeljskom timu kolektiva da širokoj javnosti predstavi inovativan i drugačiji redateljski rad Jakova Labrovića, koji istražuje granice ljudskog tijela obogaćenog cirkuskim vještinama.