M.O.R.T. kao stari prdonje

16_03_2014 / 11:44h  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: Martina Melvan
 M.O.R.T. kao stari prdonje

Relativno skroman prostor Split Circusa bio je ovom prilikom popunjen do maksimuma, a svoj splitski akustični koncert M.O.R.T je odradio u poprilično opuštenoj atmosferi, gotovo kućnoj.

- Dobra večer! Mi smo iz Sinja - započeo je u četvrtak navečer svoj splitski akustični koncert M.O.R.T., bend rastuće popularnosti o kojemu smo već nekoliko puta pisali. Relativno skroman prostor Split Circusa (nekadašnje Krvavo Kopito/Rakijarnica) bio je ovom prilikom popunjen do maksimuma, a Sinjani su zauzvrat odradili gotovo dva sata energične svirke.

Premda su koncert najavili riječima Želite znat kako ćemo zvučati za 30 godina? Imate priliku prisustvovati svirci M.O.R.T.-a koja će se odvijati u budućnosti, u vremenu kad ćemo biti stari prdonje!, sintagma stari prdonje posljednje je što bi vam na um palo za vrijeme njihove izvedbe.

Unatoč velikoj gužvi (ili možda zbog nje), publika je bila odlično raspoložena, a pozitivne vibracije konstantno su se prenosile s benda na publiku, pa s publike na bend. Zbog zbijenog prostora, dekorativnih lampi po pozornici, kao i zbog pristojne količine pivskih boca na stolu pored izvođača, atmosfera je djelovala još opuštenije, moglo bi se reći da je bila gotovo kućna.

Nakon nekoliko pjesama za zagrijavanje publika se jednoglasno pridružila izvedbi Samo se ti smiji, pjesmi o kojoj mi je usputno u gužvi proslijeđena informacija da je polovica njezina teksta nastala iz pijane SMS poruke. U nastavku se na repertoaru našlo i starijih i novijih pjesama, između ostalih i Austrija, Meni se skače, Tango, Duh života, Nibiru i druge. Splitska publika pokazala se odličnim suradnikom, a John (vokal) je s njima odradio odličnu komunikaciju između pjesama. Sveukupan dojam i atmosfera – izvrsni!

>> Pročitajte što smo sve pisali o M.O.R.T.-u

Iako postoji već više od 10 godina, ovaj psihodelični punk-blues bend, koji već prema samoj kategorizaciji nudi gotovo za svakoga ponešto, široj se javnosti predstavio relativno nedavno, pobjedom na Jelen Demofestu, jednom od najutjecajnijih regijskih festivala demo bendova. Video spotom za pjesmu Tango, koja se, dakako, našla na popisu izvedbe i u Split Circusu, Sinjani su postali službeno vidljivi i na nacionalnoj televiziji.
 
Ako ste propustili uživo poslušati ovu akustičnu poslasticu, a želite više saznati o bendu, posjetite njihovu Facebook stranicu i YouTube kanal. Vjerujemo, doduše, da je ovo tek začetak i priprema za veće koncertne izvedbe na splitskom području, tako da ćete sigurno imati još prilike uživo ih čuti.