Morcheeba stiže u Šibenik!

21_06_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Tvrđava sv. Mihovila / Press
Morcheeba stiže u Šibenik!

Britanski bend Morcheeba predvođen dvojcem Skye & Ross održat će koncert 17. srpnja na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, a set lista obuhvatit će sve najvažnije momente djelovanja benda, ali i nove pjesme.

Britanski bend Morcheeba predvođen dvojcem Skye & Ross održat će koncert 17. srpnja na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila.

Šibenik je jedini koncert u regiji uvršten u veliku svjetsku turneju. Popularni britanski bend Morcheeba osnovan je sredinom devedesetih godina u vrijeme proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Zbog izvrsnog miješanja utjecaja R'n'B-ja, bluesa i popa, a posebice zahvaljujući osebujnom glasu pjevačice Skye Edwards, Morcheeba je naklonost publike stekla već prvim albumom Who Can You Trust te je od tada stekla vojsku vjernih obožavatelja diljem svijeta.

Set lista šibenskog koncerta sadržavat će sve najvažnije momente iz gotovo dva desetljeća duge karijere banda poput legendarnih Trigger Hippie, Part of the Process, Rome Wasn’t Built In A Day, Blindfold, The Sea, Never An Easy Way, Shoulder Holster, Gimme Your Love, Be Yourself, Otherwise i mnogih drugih. Morcheeba je jedan od onih bendova koji su izgradili poseban odnos s hrvatskom publikom tijekom niza sjajnih koncerta. Bez sumnje, božanstven i prepoznatljiv glas Skye Edwards prenjet će šibenskoj publici zajedno s bendom, i nove pjesme sa jedinstvenim glazbenim izričajem, a koje se u isto vrijeme vraćaju korijenima zvuka koji je Morcheebu učinio slavnom u kasnim 1990-ima. Frontmen Morcheebe Ross Godfrey u najavi koncerta objašnjava: - Ambijent pozornice na Tvrđavi sv. Mihovila izgleda nestvarno lijepo i kao da je stvoren za našu glazbu. Veselimo se novom koncertu pred našom vjerom hrvatskom publikom.

Album koji je nastao, a bit će objavljen u rujnu, podsjeća na duh Morcheebinog platinastog albuma Big Calm i spoj je novonastalog entuzijazma i dugogodišnjeg iskustva. Uz stare prepoznatljive hitove šibenska publika moći će uživati i u novonastalom glazbenom izričaju na koje se oslanjaju Clear My Mind, Medecine, Silent Way, Light of Gold i Feet First.

Organizatori koncerta su Tvrđava sv. Mihovila i Turistička zajednica grada Šibenika.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: u sustavu Eventima i na svim prodajnim mjestima Eventima (kiosci Tiska i Petrol benzinske postaje) te preko sustava croatia-tickets.com. Cijena u pretprodaji iznosi 180 kn i vrijedi do 10. srpnja, a od 11. srpnja do 17. srpnja cijena će im iznositi 200 kn.