Moot Court za studente Prava

18_01_2016 / 12:43h  |  Autor: Nana Novaković  |  Foto: estudent.hr
Moot Court za studente Prava

Studenti trećih i viših godina pravnih fakulteta pozvani su prijaviti se na Moot Court - simulaciju suđenja te tako steći iskustvo rada na slučaju i sudjelovanja u raspravama pred sudom. Najbolji će osvojiti nagrade.

Natjecanje u obliku simuliranog suđenja Moot Court Croatia organizira se četvrtu godinu za redom, a organiziraju je studenti po uzoru na natjecanja moot court koja su popularna među studentima prava diljem svijeta.

Moot Court Croatia prilika je za sve natjecatelje da steknu vrijedno iskustvo rada u timu, istraživanja slučaja, pisanja podnesaka i sudjelovanja u raspravama pred sudom.

Na prijavu su pozvani svi studenti trećih i viših godina Pravnog fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu u ekipama od minimalno dva, a maksimalno četiri člana. Natjecanje se sastoji od pisanja podnesaka o hipotetskom slučaju, a 16 najboljih ekipa dobiva priliku usmeno raspravljati pred sudskim panelom.

Svi članovi pobjedničke ekipe osvojit će besplatno sudjelovanje na međunarodnom seminaru Dubrovnik Summer School i ljetnu praksu u nekima od najboljih odvjetničkih ureda.

Svi zainteresirani studenti prava mogu pročitati više o natjecanju i prijaviti se na estudent.hr.

Rok za prijavu: 25. siječnja 2016.