Moment Fest vol.2

06_06_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Moment Fest / Facebook
Moment Fest vol.2

Drugo izdanje Moment Festa održat će se ovu nedjelju, 9. lipnja od 15 sati, gdje drugo nego na Turskoj kuli. I drugo izdanje festivala obilježit će zanimljiv program: glazba, grafiti, radionice, film... Ulaz na festival je besplatan!

Nakon što nam je kiša pomrsila planove za otvaranje festivala te ga s Turske kule potjerala u amfiteatar Dom Mladih, ovaj put je vrijeme na njihovoj strani te s radošću najavljuju drugo izdanje Moment Festa koji će se održati ovu nedjelju, 9. lipnja od 15 sati, gdje drugo nego na Turskoj kuli.

Osim Xstatic (graffiti) ekipe koja će ocrtavati stolove, ekipa iz Radio Kampusa će preko dana zabavljati pomno biranom glazbenom selekcijom koja će biti dobar soundtrack za brojne radionice – slackline, facepainting, ples na šipci i svili, izrada dreamcatchera, yoga i laštik te ‘Jute igre u suradnji s Jutom spizom'. Povlačenje konopa ili Kaladont dok plačete zbog ljutih papričica – zvuči zanimljivo? Da ne biste mislili da smo samo sadisti, za svaku igru pobjednike čekaju nagrade kao što su isti oni umaci od Jute Spize koji su im nanosili bol ili pak Moment kokteli.

Glavni dio ovog Momenta je kino na otvorenom u suradnji s Festivalom Mediteranskog Filma Split! Španjolska komedija "Život je lakši zatvorenih očiju / Vivir es fácil con los ojos cerrados" prije par godina je oduševila publiku, a govori o usamljenom profesoru i zaluđenom obožavatelju Beatlesa koji saznaje da John Lennon dolazi u Almeriju te kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera - trudnu djevojku i tinejdžera koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme 'Strawberry Fields Forever'. Dobitnik čak 6 prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij.

Nakon filma slijedi glazbeno putovanje - od jazza do housea vas vodi DJ Matthew Bee.

Ponesite dekice, hammocke i sve ostale potrepštine za uspješan piknik i druženje u prirodi - ulaz na festival je potpuno besplatan!

Više informacija na Facebook stranici događaja.

O UDRUZI MOMENTUM
Udruga Momentum je neprofitna i volonterska udruga mladih osnovana 2015. godine u Splitu pokrenuta s ciljem aktivnijeg uključivanja mladih u kulturni život grada te obogaćivanje društvene ponude Splita. U proteklih nekoliko godina su kroz projekt 'Ubijmo dosadu' organizirali preko 150 radionica glazbenog, edukativnog i sportsko-rekreativnog tipa, večeri stand up komedije, filmske projekcije te cjelodnevna događanja na otvorenom te je na taj način mnogo mladih Splićana dobilo priliku da njihovi talenti, želje i ideje dođu do šire publike.