Mladi virtuoz osvojio Klis

07_08_2014 / 21:00h  |  Autor: Kristina Tešija  |  Foto: marinlimic-pianist.com
Mladi virtuoz osvojio Klis

U intimnoj atmosferi Tvrđave Klis mladi pijanist Marin Limić priredio je poslasticu za uši žedne klasike; u sklopu Kliškog kulturnog ljeta izveo je klavirski recital.

Svatko tko je sinoć odlučio malo protegnuti noge i splitsku ljetnu večer zamijeniti kliškom, zasigurno nije požalio. U intimnoj atmosferi Tvrđave Klis, s predivnim pogledom na cijeli Split, mladi pijanist Marin Limić priredio je poslasticu za uši žedne klasike; u sklopu Kliškog kulturnog ljeta izveo je klavirski recital.

Intimni koncert započeo je Ante Tešija recitacijom poezije Veselina Vetme, nakon čega mu se pridružila Marinova kolegica Dakica Sanko, koja je izvela violinistički solo. Nakon teatralnog uvoda uslijedila je Limićeva izvedba klasičnih djela svjetskih velikana. Od Beethovenove Sonate u e-molu, preko Smetanine Polke, Chopinove Balade u As duru pa sve energičnog Papandopulovog Scherzo fantastico, prisutni su iz prve ruke mogli svjedočiti Marinovu talentu. Vrhunac večeri činile su izvedbe Limićevih skladbi; Komad s dva trija, Tri preludija i Tokata, a za sam kraj pijanistu se na pozornici pridružila i Sanko na violini, koja je s njim izvela njegovu Sonatinu op.28.

Uspješan koncert u bajkovitoj atmosferi ipak je ostavio donekle gorak okus u ustima. Koncert je privukao svega šezdesetak ljudi unatoč činjenici da se za uživanje u ovom recitalu nije trebala izdvojiti ni jedna jedina kuna. A sastojci za savršenu savršenu večer bili su tu; odlična lokacija, dobar tajming, kvalitetan program i virtuoz na klaviru.