Mladi umjetnici, prijavite se!

05_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Ino Zeljak / urbanka.hr
Mladi umjetnici, prijavite se!

Mladi umjetnici do 30 godina te studenti likovnih akademija pozvani su da prijave svoje radove na dvanaesto izdanje natječaja Erste fragmenti. Prva nagrada iznosi 10 000 kuna, a rok za prijavu je 25. ožujka.

Mladi umjetnici do 30 godina te studenti likovnih akademija pozvani su da prijave svoje radove na dvanaesto izdanje natječaja Erste fragmenti koji organizira Erste banka.

Tradicionalni projekt Erste banke koji pruža potporu mladim umjetnicima te omogućava afirmaciju njihovog stvaralaštva otkupom umjetničkih djela te dodjelom novčanih nagrada i stipendije započet će otvorenjem samostalne izložbe lanjske pobjednice Lane Stojićević 3. ožujka u Galeriji Kranjčar. Otkupom umjetničkih djela Erste banka nastoji mladim i nepoznatim umjetnicima omogućiti daljnji rad i školovanje, a potom i predstavljanje široj publici.

Novčanu nagradu Grand Prix u iznosu od 10 000 kuna dobit će umjetnik čiji rad (skulptura, slika, grafika ili instalacija) stručni žiri proglasi najboljim, a istom će se umjetniku omogućiti i samostalna izložba u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Također, dodjeljuje se i posebna nagrada po odabiru publike u iznosu od 3 000 kuna te jedna godišnja stipendija u visini od 1 000 kuna mjesečno za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu.

Prijave za natječaj za otkup radova, kao i prijave za stipendiju treba poslati na adresu Erste&Steiermärkische Bank d.d., Erste fragmenti – otkup djela, Sektor marketinga, Ulica Ivana Lučića 2, 10000 Zagreb.

Rok za prijavu: 25. ožujka 2016.

kulturpunkt.hr