Mladi u zaštiti okoliša

07_03_2018  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Mladi u zaštiti okoliša

Zabrinut/a si za stanje okoliša u svojoj sredini? Želiš pokrenuti posao u sektoru zelenih poslova? Živiš u zaštićenom području i želiš održivo koristiti prednosti očuvane prirode? Imaš ideju, a ne znaš kako je ostvariti? Udruga Bioteka te poziva da se prijaviš na edukaciju i dovedeš svoju zamisao do ostvarenja.

Udruga Bioteka dolazi u regionalne informativne centre za mlade u Splitu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu i mladima u dobi od 15 do 30 godina donosi projekt Aktivni mladi u zaštiti okoliša i prirode.

Glavni cilj projekta je osnažiti mlade za aktivno sudjelovanje u prepoznavanju i rješavanju pitanja zaštite okoliša i prirode u lokalnim sredinama. Projekt se provodi u dva koraka:

1. Informativno-edukativna radionica


Izravno se susrećemo s mladima i konkretnim problemima vezanim za zaštitu okoliša u lokalnim sredinama, nakon čega krećemo u akciju. Mladi će saznati što je u njihovoj moći i kako stvoriti priliku za rješavanje okolišnih problema.

Radionica se u Splitu održava 14. travnja 2018. u vremenu od 09:00 do 17:30 u prostoru Info zone (Jerina 1).

2. Drugi korak je provođenje istraživačkog, projektnog, aktivističkog i/ili okolišnog samostalnog rada mladih u lokalnim sredinama.

Cilj drugog koraka je mladima omogućiti rješavanje postojećih problema zaštite okoliša i prirode uz mentorstvo članova Udruge Bioteka tijekom cijelog trajanja samostalnog rada. Trajanje drugog koraka iznosi tri mjeseca.

Sudjelovanje na radionici je besplatno a prijaviti se možeš do 18.3.2018. putem online obrasca.


Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.