Mladi, sjećanje i kreativnosti

02_05_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Culture Hub Croatia
Mladi, sjećanje i kreativnosti

Culture Hub Croatia organizira konferenciju u okviru završnog događanja projekta Our Memories and I koja će se održati 8. svibnja u prostoru Alliance Française u Splitu. Istog dana, otvorit će se i pop-up izložba fotografija i priča nastalih tijekom radionica u projektu.

Culture Hub Croatia organizira konferenciju u okviru završnog događanja projekta Our Memories and I, koja će okupiti partnere iz Francuske, Italije, Španjolske i Njemačke, kao i predavače sa Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Zadru, Hrvatske udruge nastavnika povijesti i Instituta Goethe iz Zagreba, a koji će prezentirati hrvatski kontekst suočavanja s prošlošću i pristupe interpretaciji sjećanja. Uz to, umjetnik Antonio Grgić predstavit će svoj rad na temu spomenika u javnom prostoru.

Na konferenciji će sudjelovati i berlinski umjetnik Roman Kroke, koji je vodio kreativne radionice sa srednjoškolcima uključenima u projekt, koristeći umjetnost pri interpretaciji prošlosti i kao poticaj uzajamnom razumijevanju. Istog dana, otvorit će se i pop-up izložba fotografija i priča nastalih tijekom ovih radionica. Konferencija će se održati 8. svibnja u prostoru Alliance Française u Splitu, s početkom u 9:30, a izložbu možete pogledati u istom prostoru 8. i 9. svibnja.

Konferencija je otvorena za sve zainteresirane, a posebno je namijenjena nastavnicima povijesti, umjetnicima i kulturnim djelatnicima. Program konferencije dostupan je na linku: http://culturehubcroatia.hr/youth-remembrance-and-creativity/

Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je registracija na poveznici.

Jezik konferencije: engleski

Projekt Our Memories and I dvogodišnji je projekt financiran u okviru programa Erasmus+. Partneri na projektu su European Observatory on Memories (EUROM), Solidarity Foundation, University of Barcelona (SPAIN), Lycée Aristide Maillol, Perpignan (Francuska), Liceo Statale Antonio Rosmini, Grosseto (Italija), Oberstufenzentrum Logistik, Touristik and Steuern (OSZ Lotis), Berlin (Njemačka), Collège Marcel Pagnol, Perpignan (Francuska), Institut Narcís Monturiol, Figueres (SPAIN), Istituto storico grossetano della Resistenza e dell'età contemporanea (ISGREC), Grosseto (Italija), Museu Memorial de l'Exili (MUME), La Jonquera (Španjolska), Culture Hub Croatia (CHC) - Platform for Education, Creativity and Development through Culture, Split (Hrvatska).