Iva suprotstavlja osjećaje

13_11_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Iva Martinović
Iva suprotstavlja osjećaje

U Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Akademska slikarica Iva Martinović predstavlja se serijom slika „Interijer“ u kojima suprotstavlja osjećaje udobnosti i nelagode te slobode i straha.

U utorak, 16. studenog, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova dvotjedna izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Akademska slikarica Iva Martinović predstavlja se serijom slika „Interijer“ u kojima suprotstavlja osjećaje udobnosti i nelagode te slobode i straha. Povodom otvorenje održat će se i prigodni glazbeni performans.

- Umjesto da na platna dodaje slojeve boje i tonova, autorica kemijskim putem izbjeljuje crnu boju tkanina. Upravo u kontrastu između očekivanog ugodnog životnog prostora i prikazanog hladnog i sablasnog autorica pronalazi prostor za prenošenje svoje poruke. Želi potaknuti promatrače na promišljanje o blokadama i granicama koje si postavljaju te preispitati koliko strah od promjene i izlaska iz okvira pruža lažni osjećaj sigurnosti, koliko nas sputava u razvoju i ispunjenju našeg potpunog životnog potencijala. Bojimo li se života? - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

U Klubu Zona počinje i niz jednodnevnih kreativnih radionica srijedom i petkom, nastavljaju se subotnje Večeri modernih društvenih igara, svako dvije subote i Šahovska popodneva, a ponedjeljkom Književne čajanke. Od studenog će se četvrtim četvrtkom u mjesecu održavati i Kave sa Savjetom mladih, a prva tema je plan rada ovog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća. Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net gdje je dostupno i više informacija.

KLUB ZONA U STUDENOM

Biciklopopravljaonica / srijeda, 3.11. / 17:00 - 20:00
Šahovsko popodne / subote, 6. i 20.11. / 17:00
Večer modernih društvenih igara / subotom / 20:00 - 00:00
Književna čajanka / ponedjeljkom / 20:00
Otvaranje izložbe Božana Štambuka / utorak, 9.11. / 19:00
Otvaranje izložbe Ive Martinović / utorak, 16.11. / 19:00
Kaligrafija srijedom / srijedom, od 17.11. / 18:00
Kreativni petak: Dekoriranje staklenki konopom / petak, 19.11. / 18:00
Kava sa Savjetom mladih: Savjet mladih Grada Splita / četvrtak, 25.11. / 18:00
Kreativni petak: Dekoriranje staklenki bojom / petak, 26.11. / 18:00

Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.