Impresivne fotografije kometa

07_11_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Božan Štambuk
Impresivne fotografije kometa

U utorak, 9. studenog, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Nagrađivani fotograf Božan Štambuk predstavit će se serijom radova „Astrofotografija: Komet Neowise“.

U utorak, 9. studenog, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Nagrađivani fotograf Božan Štambuk predstavit će se serijom radova „Astrofotografija: Komet Neowise“ na kojima je na zanimljiv način spojio krajolik i putanju kometa pri obilasku Zemlje.

- Riječ je o fotografijama duge ekspozicije snimljenih za idealnih vremenskih uvjeta te time-laps videu koji uključuju posebne lokacije, jedinstvene prirodne fenomene i kulturne spomenike otoka Brača. Zamrzavajući odabrane trenutke u vremenu medijem fotografije, autor ostavlja trag i podsjetnik na iskonsku ljepotu kojom smo okruženi, slojevitost naših spoznaja i napretka kao ljudske vrste te tehnologije, ali i podsjetnik kako smo svi sazdani od istog materijala, zvjezdane prašine - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Božanove fotografske projekte popratili su brojni domaći i svjetski mediji poput NASA-e i The Weather Channela, a National Geographic je njegovu priču proglasio najboljom u studenom 2018. godine. Fotografije su mu 2019. i 2020. ušle i u finale natječaja Svjetske meteorološke organizacije. Više informacija o njegovim projektima dostupno je na www.bozanstambuk.com.

KLUB ZONA U STUDENOM

Biciklopopravljaonica / srijeda, 3.11. / 17:00 - 20:00
Šahovsko popodne / subote, 6. i 20.11. / 17:00
Večer modernih društvenih igara / subotom / 20:00 - 00:00
Književna čajanka / ponedjeljkom / 20:00
Otvaranje izložbe Božana Štambuka / utorak, 9.11. / 19:00
Otvaranje izložbe Ive Martinović / utorak, 16.11. / 19:00
Kaligrafija srijedom / srijedom, od 17.11. / 18:00
Kreativni petak: Dekoriranje staklenki konopom / petak, 19.11. / 18:00
Kava sa Savjetom mladih: Savjet mladih Grada Splita / četvrtak, 25.11. / 18:00
Kreativni petak: Dekoriranje staklenki bojom / petak, 26.11. / 18:00

Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

Osim niza izložbi, u studenom se u programu Kluba Zona nastavljaju i subotnje Večeri modernih društvenih igara, svako dvije subote i Šahovska popodneva, a ponedjeljkom Književne čajanke. Od sredine mjeseca počinje i niz jednodnevnih kreativnih radionica srijedom i petkom. Od studenog će se četvrtim četvrtkom u mjesecu održavati Kave sa Savjetom mladih, a prva tema je plan rada ovog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća. Izložbom mlade akademske slikarice Ive Martinović, nastavit će se i niz izložbi autora mlađe generacije.

Aktivnosti se realiziraju uz financijsku podršku Grada Splita te je sudjelovanje na svim događanjima besplatno. Za sva događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net gdje je dostupno i više informacija.