Mladi izlažu: Dina boja i kavom

18_09_2021  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Mladi izlažu: Dina boja i kavom

Izložbom "Otisci nasljeđa" u Klubu Zona počinje šesta sezona ciklusa izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu". U programu otvaranja nastupit će i mladi saksofonist Ivor Zlodre.

Izložbom "Otisci nasljeđa" u Klubu Zona počinje šesta sezona ciklusa izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu". Izložba diplomirane dizajnerice tekstila Dine Mlinac otvorit će se u utorak, 21. rujna, u 19 sati i bit će otvorena do početka listopada. U programu otvaranja nastupit će i mladi saksofonist Ivor Zlodre.

KLUB ZONA: PROGRAM U RUJNU

Izložba T. Tomić i H. Ivančić: Naše malo misto / od utorka, 7.9. / 19:00
Večeri modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! / subotom, od 11.9. / 20:00 - 00:00
Radionica izrade metalnog nakita / srijeda - četvrtak, 15.-16.9./ 18:00
Šahovska popodneva: Turnir / subota, 25.9. / 17:00 (novi termin)
Književne čajanke / ponedjeljkom, od 20.9. / 19:00
Izložba Dine Mlinac: Otisci nasljeđa / od utorka, 21.9. / 19:00
Graffiti street art radionica / pon. - pet., 27.9.-1.10. / 18:00 - 21:00


- Inspiraciju za stvaranje niza unikatnih tekstila Dina je pronašla u životu nona i none te u sjećanjima koja je vežu uz njihovu kuću, druženja i otok Brač. Sa željom da u umjetničkom radu sačuva te uspomene krenula je u istraživanje raznih pristupa tehnologiji izrade tekstila. Koristeći odabrane predmete i tehniku eko printa kreirala je jedinstvene uzorke na tekstilima, a bojala ih je kavom, hrđom i plodovima biljke trnine - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Dina je diplomski studij na Tekstilno - tehnološkom fakultetu u Zagrebu završila 2020. godine, a godinu dana je putem Erasmus programa studirala i na švedskom University of Boras, smjer Textile Design. Do sada je sudjelovala je na više skupnih izložbi u Zagrebu, a nakon studija se vratila na rodni Brač te živi i stvara u Sutivanu