Mladi i predsjedanje Vijećem EU

02_03_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Mladi i predsjedanje Vijećem EU

Konferencija "Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv - informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini" održat će se s ciljem uključivanja što većeg broja mladih u aktivnosti vezane uz područje mladih u razdoblju predsjedanja RH Vijećem EU.

Konferencija "Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv -informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini" održat će se u Zagrebu 11. ožujka 2020. s ciljem uključivanja što većeg broja mladih iz različitih dijelova Hrvatske u aktivnosti vezane uz područje mladih u razdoblju predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije. Više informacija o konferenciji i prijavama nalazi se na mdomsp.gov.hr.

- Na konferenciji želimo čuti razmišljanja mladih iz različitih dijelova Hrvatske o tome kako poboljšati Dijalog EU-a s mladima i osigurati još veće uključivanje mladih. Cjelokupno događanje zamišljeno je kao dijalog više od sto mladih iz urbanih i ruralnih sredina s donositeljima odluka s ciljem upoznavanja prioriteta Hrvatske tijekom predsjedanja te s osobitim naglaskom na uključivanje mladih u pojedine politike na nacionalnoj i europskoj razini. Ono će na taj način pridonijeti i osnaživanju mladih u ruralnim sredinama, što je jedan od ključnih prioriteta Hrvatske tijekom predsjedanja - objašnjavanju iz Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, organizatora konferencije, napominjući da je poziv otvoren za predstavnike udruga mladih, udruga za mlade i savjete mladih.