Mladi će pratiti provedbu Zakona o savjetima mladih. Pridruži im se na sastanku kraj Krke!

16_05_2024 / 19:50h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: pexels.com / Anastasia S.
Mladi će pratiti provedbu Zakona o savjetima mladih. Pridruži im se na sastanku kraj Krke!

Od 24. do 26. svibnja.

Mlade zainteresirane za uključivanje u procese donošenja odluka pozivamo na sastanak i edukaciju koji će se održati od 24. do 26. svibnja u Eko kampusu u Nacionalnom parku Krka. Trodnevni program okupit će mlade iz cijele Hrvatske i bit će uvod u niz aktivnosti praćenja provedbe Zakona o savjetima mladih.

U narednim mjesecima pratit ćemo kako su izmjene i dopune Zakona o savjetima mladih utjecale na rad, odnosno osnivanje savjeta mladih. Također, ispitat ćemo alternativne modele uključivanja mladih u procese donošenja odluka. Sudionici edukacije informirat će se o temi i osposobiti za provedu konzultacijskih susreta koji će biti važan dio tog procesa. Sastanak u idiličnom krajoliku nacionalnog parka bit će jedinstvena prilika za razmjenu iskustva i povezivanje s mladima iz drugih dijelova Hrvatske pa sve zainteresirane pozivamo na sudjelovanje.

Svi troškovi putovanja i sudjelovanja u programu su pokriveni, a prijavnica je dostupna na poveznici.

Aktivnosti se provode u sklopu projekta "Uključivanje mladih - kako dalje?" financiranog sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+. Nositelj projekta je Info zona iz Splita, a partneri su Udruga “Delta” iz Rijeke, Udruga IKS iz Petrinje i Udruga mladih Ilok “Volja”.