Mlade pitaju o prilikama

17_05_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Mlade pitaju o prilikama

Na razini Europske unije započeo je novi ciklus konzultacija s mladima koji za cilj ima prikupiti mišljenja mladih o zapošljavanju mladih, radu s mladima i izazovima života u ruralnim sredinama. Jedan od načina sudjelovanja mladih je i sudjelovanje u anonimnom online upitniku.

Na razini Europske unije započeo je novi ciklus konzultacija s mladima koji za cilj ima prikupiti mišljenja mladih o zapošljavanju mladih, radu s mladima i izazovima života u ruralnim sredinama. Konzultacije će se provoditi od svibnja do listopada, a jedan od načina sudjelovanja mladih od 13 do 30 godina je i sudjelovanje u anonimnom online upitniku. Upitnik je dostupan na eupita.eu te odgovaranje na tridesetak zatvorenih pitanja ne zahtjeva više od deset minuta.

Tema konzultacija je Stvaranje prilika za mlade, a fokus je na podtemama: Kvalitetni poslovi za sve, Kvalitetno učenje te Poticaj mladima iz ruralnih sredina. Podteme definirane su sukladno Cijevima za mlade, dokumentu proizašlom iz prethodnog ciklusa konzultacija s 50 tisuća mladih iz cijele Europe. Ranije se ovaj proces prikupljanja stavova mladih nazivao strukturirani dijalog s mladima, no od aktualnog sedmog ciklusa promovirat će se pod nazivom - Dijalog Europske unije s mladima.