Mišo Komenda u podcastu U Zoni

31_10_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Mišo Komenda u podcastu U Zoni

U prvoj epizodi treće sezone podcasta U Zoni gostovao je nagrađivani splitski dizajner i glazbenik, Mišo Komenda. U razgovoru s Josipom Škiljom pričao je o dizajnu, ali i o svom glazbenom stvaralaštvu.

U prvoj epizodi treće sezone podcasta U Zoni gostovao je nagrađivani splitski dizajner i glazbenik, Mišo Komenda. U razgovoru s Josipom Škiljom pričao je o dizajnu, ali i o svom glazbenom stvaralaštvu. Tako je otkrio da je planirao postati pomorac, ali i da je prvi dizajn osmislio nakon neoprezne dječje igre vatrom.

- Nikad nije bilo bolje vrime za bavit se dizajnom - zaključio je Mišo odgovarajući na pitanje može li se živjeti od dizajna. Objasnio je kako je preko noći odlučio odustati od više pomorske škole i upisati Dizajn vizualnih komunikacija na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Budućim brucošima dao je i nekoliko savjeta.

Također, u podcastu je govorio i o odnosu sa svojim poslovnim partnerom Karlom Kazinotijem s kojim osim u dizajnu surađuje i u splitskom glazbenom sastavu Rolo. Govoreći o nagrađenim radovima za Šibensku tvrđavu i Vukovarski vodotoranj požalio se kako se ponekad njihov radovi ne koriste na najbolji način, ali i da s većinom radova nisu uvijek zadovoljni.

Najavio je i novu pjesmu benda Studio Frendo te iskazao želju za novim angažmanom u suvremenom cirkusu. Uz to je ispričao i u kojim je neobičnim uvjetima nastao novi album Leut Magentika te je u šali otkrio i razloge zašto su za taj bend stvari pošle po zlu. Također, objašnjavajući zašto je spot benda Rolo zabranjen na HRT-u, zaključio je da su spotovi Lidije Bačić seksualniji od tog spota i da mu nisu jasni dvostruki kriteriji Hrvatske radiotelevizije.

Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade i programa Europske unije Erasmus+.