Mirovni studiji idu online!

10_12_2020  |  Autor: I.Z.
Mirovni studiji idu online!

Otvorene su prijave za Mirovne studije - program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje ljude za rad na društvenoj promjeni.

Do 12. prosinca otvorene su prijave za Mirovne studije - program neformalnog obrazovanja Centra za mirovne studije koji educira, motivira, osnažuje i povezuje ljude za rad na društvenoj promjeni. Ove godine Mirovni studiji prvi put se održavaju online.

Mirovni studiji bave se razumijevanjem uzroka društvenih nepravdi, razvijanjem pristupa za otpor direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju te vizioniranjem i isprobavanjem pravednijih praksi i modela organiziranja. Namijenjen je aktivnim i nemirnim građanima neovisno o tome koje je njihovo iskustvo ili prethodno stečeno znanje. Prvi će se puta ove godine zbog epidemiološke situacije Mirovni studiji održati gotovo u potpunosti online uz planirana dva susreta uživo. 

Mirovni studiji kroz svoj program ohrabruju sudionike i sudionice da postanu aktivni nositelji promjena - kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju. Tijekom 22 godine rada, s približno 700 polaznika, program stvara istraživački, obrazovni i organizacijski potencijal za rad na društvenoj promjeni.

Program se odvija od siječnja do lipnja kroz 100 sati predavanja, radionica i praktičnog rada. Ove godine on će se odvijati gotovo u cijelosti online uz planirana dva susreta uživo ukoliko okolnosti s epidemijom to dozvole. Planirano opterećenje za polaznike/ce je 6 radnih sati tjedno kroz 6 mjeseci.

cms.hr