Milanski je modni svijet površan

26_09_2014 / 20:00h  |  Autor: Sanja Šušak  |  Foto: Gary John Norman
Milanski je modni svijet površan

Nakon studija u Milanu mlada splitska modna dizajnerica Katarina Cvitković svoju je karijeru odlučila graditi u rodnom Splitu, a u proljeće je napravila prvi korak - i otvorila vlastiti fashion store.

Nakon studija u Milanu mlada splitska modna dizajnerica Katarina Cvitković svoju je karijeru odlučila graditi u rodnom Splitu. Iako je dobila ponude za posao pomoćnog dizajnera u modnim kućama Marni i Giancesare Conca, Katarina je nakon diplome na Institutu Marangoni odlučila spakirati kufere i napustiti talijansku prijestolnicu mode. Za vrijeme studija redovito je pratila modne revije na Milano Fashion Weeku, ali njima nije fascinirana. - Izvana to sve izgleda glamurozno, ali kada zagrebeš malo ispod površine, brzo shvatiš koliko je taj svijet isprazan i površan - kaže Katarina te dodaje: - Na studij u inozemstvu odlučila sam se zbog želje da steknem što više znanja, iskustva i otkrijem esenciju mode i dizajna. Obrazovanjem u prijestolnici mode željela sam sebi stvoriti izvrsnu podlogu ispunjenu znanjem koja će mi omogućiti razvijanje mog modnog brenda u Hrvatskoj.

U proljeće je napravila prvi korak i u Splitu otvorila svoj fashion store KARIN. Nakon što je savladala sve prepreke birokracije, stiglo je iznenađenje iz Milana - ponuda za mjesto predavača na novotvorenoj podružnici Instituta Marangoni u Šangaju!. - Riječ je o poslu koji Institut Marangoni nudi najboljim studentima. Ponudu sam nažalost morala odbiti, ali bilo mi je veliko zadovoljstvo osjetiti da se ulaganje u znanje, trud i upornost isplate!.

Kreacije KARIN ovoga ljeta za oko su zapele engleskom fotografu Garyju Johnu Normanu. Ovaj zaljubljenik u more i jedrenje u Hrvatsku dolazi dvaput godišnje, a ovoga ljeta za modni editorijal u Milni na Braču odabrao je rusku manekenku sa splitskom adresom Polinu Mytko i KARIN kreacije. Poznanstvo između njega i Katarine nastalo je još u Milanu, a u ovom foto sessionu glavnu ulogu imala je modna producentica, magistra talijanistike i anglistike Paula Jurišić koja je u Milanu radila kao manekenka 6 godina.

Osim što obožava fotografirati u Hrvatskoj, ovaj lifestyle fotograf snimio je zapažene fotografije i u Indiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te u Španjolskoj. Kako kaže na svom blogu na svojim fotografijama uvijek nastoji uhvatiti mjesto dodira čovjeka i prirode. Ono što ga najviše uzbuđuje jest kreiranje jedinstvene slike koja povezuje kupca i publiku. S velikim entuzijazmom udahnjuje život svojim idejama koje rezultiraju prozračnim i svijetlim fotografijama pobuđujući kod publike emocionalni odgovor.