Menze još nema, ali ima ručka...

06_05_2014 / 11:33h  |  Autor: Ana Kuić  |  Foto: Rene
Menze još nema, ali ima ručka...

Udruga Studenti za studente Split organizirala je akciju besplatnog dijeljenja hrane splitskim studentima kako bi ukazali na problem nedostatka menze u centru gradu.

Ispred nekadašnjeg restorana Index u Ulici Petra Svačića, Udruga Studenti za studente Split u ponedjeljak 5. svibnja, od 12 do 14 sati, organizirala je akciju besplatnog dijeljenja hrane splitskim studentima pod nazivom Menza grad – studentski jad. Svrha akcije bila je ukazati na problem nedostatka menze u centru gradu.

Nekoliko članova S4S-a oko 12 sati počeli su dijeliti hranu koju su sami skuhali kolegama, a predsjednik udruge Ivan Bačelić-Grgić i potpredsjednica Ana Babić bili su na raspolaganju za izjavu brojim novinarima koji su popratili ovaj događaj. – Ovom akcijom želimo ukazati na problem koji postoji još od studenog 2009. godine otkad je zatvorena menza u gradu, a Ministarstvo, Grad, Sveučilište i Studentski centar daju lažna obećanja svake akademske godine – u razgovoru nam je rekla Ana Babić te nadodala kako se u menzi na kampusu red čeka i do sat vremena, a redovi će biti još i veći kada se otvori Mamutica. Studenti osam fakulteta koji se nalaze u gradu prehranjuju se u restoranu Hostel (Spinut), restoranu Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, u restoranu na Ekonomiji i na FESB-u. – Imovinsko pravni odnosi vezani za Index su riješeni, ali otvaranje restorana se odgađa – komentirala je Ana.

Akcija je uspješno provedena, a studenti kojima su kampus i Spinut daleko, su makar na jedan dan osjetili kako je to imati menzu u centru grada. Ova akcija sufinancirana je sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih putem projekta Info zone Znanjem možemo aktivizam jačati – ZMAJ.