Mentorstvo za razvoj medija

16_08_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: coe.int
Mentorstvo za razvoj medija

Div-A – Diversity Accelerator naziv je mentorskog programa koji je namijenjen novinarima i novinarkama zainteresiranima za temu raznolikosti a nudi razvoj vlastitih medijskih projekata. Rok za prijavu je 26. kolovoza 2016.

Div-A – Diversity Accelerator naziv je mentorskog programa koji je namijenjen novinarima i novinarkama koji su zainteresirani za temu Raznolika uključivost.

Ovaj pilot mentorski program osmišljen je s ciljem poticanja medija u Europi da budu više uključivi i raznoliki. Program će pomoći mladim novinarkama i novinarima da nauče koristiti nove medijske alate te da kreiraju vlastite neovisne načine i modele poslovanja.

Pod vodstvom mreže MEDIANE Vijeća Europe, program će okupiti grupu mladih novinara koji su stvorili vlastite modele rada i koji će učiti kako uključiti crowfunding i sponzorstvo u poslu. Ova će grupa razviti i promovirati mentorski program koji će služiti mladim novinarima s težnjom za razvijanjem vlastitih start-up projekata. Mentorski program uključuje i školu novinarstva, kao i razne novinarske organizacije i aktivnosti. Program također za cilj ima povezati novnare s potencijalnim poslovnim partnerima, stoga će u programu sudjelovati i potencijali sponzori, predstavnici crowfunding tvrtki, kreatori medijskih alata i mnogi drugi povezani sa svijetom medija.

Za sve odabrane sudionike tijekom programa uz njih će biti tim koji će pomagati da razviju svoju ideju, zatim cijela mreža medijskih stručnjaka koju će upoznati u Lisabonu i u Perugi, na dvjema novinarskim radionicama za koje su im pokriveni svi troškovi.

Uvjeti za prijavu: osoba mora biti novinar/ka u jednoj od zemalja članica EU,  imati iskustvo u medijima i velik interes za temu raznolikosti i uključivosti

Rok za prijavu: 26. kolovoza 2016.

Više informacija na: www.coe.int.