Inteligencija na Mensinom testu

27_09_2012 / 04:24h
Inteligencija na Mensinom testu

Hrvatska Mensa po treći put sudjeluje u međunarodnom Danu inteligencije te tim povodom organizira testiranje inteligencije. Kakobi smo vam bar donekle približili službeni mensin test, nudimo ogledni test...

Hrvatska Mensa po treći put sudjeluje u međunarodnom Danu inteligencije u kojem je prošle godine sudjelovalo 28 zemalja diljem svijeta, a u Hrvatskoj su tom prigodom testiranja inteligencije održana u osam gradova. U Splitu će testiranje biti organizirano u subotu (29. rujna) u vremenu od 10:45 do 13:00 na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Cijena testiranja povodom Dana inteligencije je 80 kn.

Kako bismo vam bar donekle približili službeni mensin test, nudimo ogledni test (.pdf) (rješenja pogledajte na kraju :P ), koji su pripremili Vinko Čarija, Siniša Hrga i Luka Pavičić, članovi Hrvatske Mense, podružnice Dalmacija. U primjerima treba odabrati slovo, koje dolazi na mjesto upitnika, zadovoljavajući logički niz po recima i stupcima. Pokušajte osigurati da za vrijeme rješavanja testa nitko i ništa ne odvraća vašu pažnju. Zapnete li na nekom zadatku, ne gubite vrijeme, već radije prijeđite na slijedeći. Ako u zadanom vremenu niste odgovorili na sve zadatke, ne očajavajte, skupite hrabrost i dođite na testiranje, možda je danas samo vaš loš dan ;) Vrijeme kojim raspolažete za rješavanje ovog testa je 15 minuta za 10 zadataka, što znači nešto više od jedne minute po zadatku.

www.mensa.hr