Međunarodni dan mladih: Izložba "15 godina Centra za mlade u Splitu"

18_07_2023 / 22:32h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Međunarodni dan mladih: Izložba "15 godina Centra za mlade u Splitu"

Izložba povodom 15 godina obećanja.

U petak, 11. kolovoza, u 20 sati u Klubu Zona otvorit će se izložba "15 godina Centra za mlade u Splitu". Ovom izložbom Info zona će uz prigodnu zakusku i glazbeni program najaviti ovogodišnji Međunarodni dan mladih, ali i obilježiti 15 godina obećanja da će Split dobiti cjeloviti centar za mlade.

Info zona već 15 godina realizira aktivnosti centra za mlade, no u ograničavajućim uvjetima i s nedovoljnom podrškom Grada Splita. Već 15 godina različite su gradske vlasti najavljivale otvaranje centra koji bi u potpunosti odgovorio na potrebe mladih u području informiranja mladih, podrške inicijativama mladih, slobodnog vremena mladih i uključivanja mladih u procese donošenja odluka. Do danas sve stoji na upornosti Info zone da osigura kontinuitet barem dijela aktivnosti, uz neredovitu i nedovoljnu podršku Grada. 

Postav izložbe dat će ekskluzivan uvid u brojne mailove, zapisnike, dijelove strategija, odluke, bilješke i medijske istupe koji su u prethodnih 15 godina najavljivali "skoro otvaranje" cjelovitog centra za mlade u Splitu.