Dan mladih: filmovi, koncerti...

31_07_2013 / 23:24h
Dan mladih: filmovi, koncerti...

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Uz informativni i aktivistički dio programa, organizatori su za dvodnevnu feštu pripremili i hip hop jam, ples, šaroliki koncertni program, kratke filmove, oslikavanje folija grafitima...

U Splitu se po četvrti put obilježava Međunarodni dan mladih. Ove godine u organizaciji sudjeluje čak pet udruga, Info zona, Kvart, MoSt, Pozitivna sila i Prijatelj,  uz potporu Savjeta mladih Grada Splita, a proslava će se održati 11. i 12. kolovoza na više gradskih lokacija.

U obilježavanju dana mladih sudjeluje više od dvadeset udruga civilnog društva i organizacija koje se bave mladima. Njihov će rad biti predstavljen tijekom proslave, i to na način koji će mladima biti atraktivan. Uz informativni i aktivistički dio programa, u kojem će biti istaknute neke od lokacija kojima osobe s invaliditetom nemaju pristup, organizatori su za dvodnevnu feštu pripremili i hip hop jam, ples na Bačvicama, šaroliki koncertni program, projekcije kratkih filmova te oslikavanje folija grafitima.

Međunarodni dan mladih utemeljen je 17. prosinca 1999. UN-ovom rezolucijom 54/120, kojom je ujedno određeno da se obilježava 12. kolovoza. Cilj je Međunarodnog dana mladih istaknuti društvene probleme s kojima se susreću mladi i povećati njihovu vidljivost. Također, to je prilika za učvršćivanje suradnje između lokalne uprave i nevladinog sektora u rješavanju problema mladih. Na taj dan diljem svijeta lokalna uprava i civilno društvo organiziraju kulturno-zabavna događanja za mlade.

Ples, grafiti, filmovi, koncerti...

Nedjelja, (11. 8.)
O'Hara / Positive session (doček Međunarodnog dana mladih) / Pozitivna sila
O'Hara / Mobilni info pult / Info zona

Ponedjeljak (12. 8.)
gradsko središte / Mobilni info pult / Info zona
gradsko središte / Nema invalida u Splitu / Udruga mladih Prijatelj
plaža Bačvice / Bačvice plešu / Centar plesa
park Emanuela Vidovića / Sloboda javne kreativnosti mladih / Udruga za suvremenu umjetnost Kvart
ispred Zlatnih vrata / Split za mlade, mladi za Split! / MoSt, Pozitivna sila, Info zona