Medijska pismenost djece i mladih

02_02_2023 / 00:00h  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Medijska pismenost djece i mladih

U Splitu će se održati konferencija “Socio-emocionalne vještine kao ključna komponenta medijske pismenosti djece i mladih”.

U Splitu će se 10. veljače u Razredu u Domu mladih, od 9 do 12 sati, održati konferencija “Socio-emocionalne vještine kao ključna komponenta medijske pismenosti djece i mladih”. Na sudjelovanje su pozvani svi zainteresirani, posebno predstavnici medija te institucija i organizacija u čijem su području djelovanja djeca i mladi.

Gdje i koliko mladi uče o utjecaju medija na emocionalno zdravlje jedno je od pitanja koja će se postaviti na konferenciji. U programu konferencije diskutirat će se i o prijedlogu smjernica za unapređenje politika u području medijske pismenosti. Fokus će biti na socio-emocionalnim vještinama kao važnoj komponenti medijske pismenosti djece i mladih. Iskoristite priliku i dajte svoj doprinos poboljšanju sadržaja smjernica i kvaliteti medijskih politika.

Smjernice su izrađene u okviru projekta Medijsko obrazovanje je važno (.MOV). Projekt provodi konzorcij koji čini 11 hrvatskih organizacija i institucija: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Planirani program konferencije i prijavnica za sudjelovanje dostupni su na poveznici.