U Info zoni o medijima za mlade

15_10_2015 / 10:51h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: I. Z.
U Info zoni o medijima za mlade

U ponedjeljak je u Info zoni počela sedmodnevna međunarodna edukacija u kojoj iskustva u području kreiranja medija za mlade razmjenjuju stručnjaci za rad s mladima iz šest europskih zemalja.

U ponedjeljak je u Info zoni počela sedmodnevna međunarodna edukacija u kojoj iskustva u području kreiranja medija za mlade razmjenjuju stručnjaci za rad s mladima iz Hrvatske, Španjolske, Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Među sudionicima su tako i predstavnici Omladinske informativne agencije (OIA) iz Sarajeva, koji su 13. listopada pokrenuli novi portal za mlade hocu.ba te mladi volonteri crnogorske organizacije Mladiinfo koji istoimenim portalom mladi.info na engleskom jeziku informiraju mlade i na nadnacionalnoj razini. Sudionici razgovaraju o statusu medija za mlade u njihovim državama i lokalnim zajednicama, razmjenjuju iskustva u kreiranju medijskog sadržaja i diskutiraju o ulozi medija za mlade.

Edukacija se održava u sklopu projekta MEDIAtion koji provodi Info zona u suradnji s Lemoako Udala, Demnet, Asociatia Centrul pentru Resurse Civice, OIA, Kosmos i Mladiinfo te je financiran sredstvima Europske unije putem programa Erasmus+.