Medalje splitskih studenata

27_05_2013 / 13:39h
Medalje splitskih studenata

Studenti splitskog Sveučilišta su se sa završnice Sveučilišnog prvenstva Hrvatske vratili sa najviše medalja, a košarkaši su na najbolji način najavili borbu za Europsko sveučilišno prvenstvo koje se za dva mjeseca igra u Splitu!

Studenti splitskog Sveučilišta su se sa završnice Sveučilišnog prvenstva Hrvatske održanom u Puli vratili sa najviše medalja - 4 zlata, 2 srebra i 2 bronce. Svi pobjednici na Unisport finals izborili su nastup na Europskoj Univerzijadi koja će se u ljeto 2014. održati u Roterdamu.

Igračice futsala Sveučilišta u Splitu obranile su titulu, no igrači futsala su se ipak ovaj put morali zadovoljiti sa brončanom medaljom. U odbojci na pijesku Nikša Dell’Orco (FESB) i Mate Glaurdić (FGAG) su kroz turnir prošli bez poraza. Splićani su zlatnu medalju zasluženo osvojili i na turniru strettbasketa. Košarkaši su zlatnu medalju osvojili u dramatičnom finalu protiv Sveučilišta u Zagrebu te na najbolji način najavili borbu za Europsko sveučilišno prvenstvo u košarci koje se za dva mjeseca igra u Splitu. Nezaobilazno je ne spomenuti i da su od četiri fair-play nagrade, tri otišle u Split.