MasterChef u Zoni
Ivan Temšić, aktualni pobjednik MasterChef Hrvatska, bio je gost 32. epizode podcasta U Zoni. Mladi talentirani kuhar otkrio je planove za budućnost, ispričao dojmove iz MasterChefa, ali i kritički pristupio osvrtu na hrvatsku gastronomiju.
Ivan Temšić, aktualni pobjednik MasterChef Hrvatska, bio je gost 32. epizode podcasta U Zoni. Mladi talentirani kuhar otkrio je planove za budućnost, ispričao dojmove iz MasterChefa, ali i kritički pristupio osvrtu na hrvatsku gastronomiju.
- Imamo jako puno potencijala, ali žao mi je što idemo na jugoslavenski đir gastronomije. Kada bismo radili zajedno kao kolektiv i svi s istim ciljem mogli bismo napraviti puno toga. Istra je jedan od odličnih primjera, oni već 20 godina zajedno rade na brendiranju Istre kao gastronomske destinacije, i to im ide jako dobro - kazao je Ivan Temšić.
Osvrnuo se i na zero waste koncept kojim se i sam vodio tijekom sudjelovanja u MasterChefu te je podijelio nekoliko kulinarskih trikova.
- Naši djedove i bake su kuhali prema zero waste konceptu, ali on se tada nije tako zvao. Budući da su bili siromašni iskorištavali su svaku namirnicu do kraja, i to je ono čime se i ja danas vodim. Također, talijanska kuhinja koja mene jako zanima počiva na samo nekoliko glavnih namirnica, a postala je svjetski prepoznata - kazao je Ivan Temšić.
U sat vremena razgovora s voditeljem Tomislavom Primorcem, Ivan je otkrio i kada će se moći probati njegova jela u nekom restoranu, a posebno emotivno pričao je o sudjelovanju u MasterChefu i odnosu s kolegama i članovima žirija.
Sve epizode podcasta dostupne su na YouTube kanalu podcasta U Zoni te na audio platformama Spotify i Podbean. Realizacija podcasta sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Grada Splita i programa Europske unije Erasmus+.