Hollywood na splitski način

24_02_2012 / 00:51h  |  Autor: Marijana Skender
 Hollywood na splitski način

Učenice i učenici dizajna odjeće u suradnji s kolegama ostalih odjela danima su se uz mentorstva svojih profesora trudili da svaki detalj bude u stilu Hollywooda - izradili su svoje kostime te prigodno uredili školu.

Učenici dizajna odjeće Škole likovnih umjetnosti u Splitu već tradicionalno iskoriste priliku da u vrijeme maškara barem na kratko vrijeme postanu netko ili nešto drugo te u školi organiziraju tematski mašakrani party koji na površinu izbaci svu njihovu kreativnost i maštarije. Ovogodišnja tema bila je Hollywood – piše svijet-mode.com.

Učenice i učenici dizajna odjeće u suradnji s kolegama ostalih odjela danima su se uz mentorstva svojih profesora trudili da svaki detalj bude u stilu Hollywooda - izradili su svoje kostime te prigodno uredili školu. Školskim hodnicima tako su dominirali portreti poznatih hollywoodskih glumica, zvijezde sa staze slavnih, rozi Cadillac te neizostavni crveni tepih kojim su, uz hitove iz hollywoodskih filmova, prošetale modne ikone 20ih godina u svojim zanosnim toaletama, a moglo se susresti i Playboyeve zečice na čelu s Hughom Hefnerom. Svaki je kostim na svoj način bio poseban, ali oscar za najbolji pripao je kraljici iz Alise u zemlji čudesa.

Škola likovnih umjetnosti jedna je od rijetkih koja na ovakav način uspješno spaja edukaciju i zabavu pružajući priliku mladim splitskim talentima da izraze svoje kreativne ideje.