Prošeći stazom točnih odgovora

20_05_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: marjan-parksuma.hr
Prošeći stazom točnih odgovora

Zabavno edukativno događanje "Marjanski đir: Stazom točnih odgovora" održat će se 21. 5. Rješavajući zadatke te obilazeći kontrolne točke, sudionici će uz ugodnu šetnju učiti o marjanskim znamenitostima te o biljnom i životinjskom svijetu.

Zabavno edukativno događanje Marjanski đir: Stazom točnih odgovora održat će se u subotu, 21. svibnja, na širem prostoru Park šume Marjan. Rješavajući zadatke te obilazeći kontrolne točke, sudionici će uz ugodnu šetnju učiti o marjanskim znamenitostima te biljnom i životinjskom svijetu. Sudjelovanje je besplatno, broj članova ekipe nije ograničen, a prijavnica je dostupna na klub.infozona.hr.

>> Pročitaj najavu mjesečnog programa u svibnju
>> Prijavi ekipu na klub.infozona.hr
>> Prati informacije i potvrdi dolazak na Facebooku


Prve ekipe startat će u 10 sati sa Zapadne obale, a od 11 sati na prostoru Dječjeg grada na Marjanu održavat će se zabavni program za djecu. Ekipa koja najbrže prođe stazu i riješi sve zadatke dobit će prigodni poklon.

Događanje organiziraju Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan i Info zona, ususret Međunarodnom danu biološke raznolikosti i Danu zaštite prirode u Hrvatskoj, koji se obilježavaju 22. svibnja, i s namjerom osvještavanja javnosti o važnosti i potencijalima Marjana.

Međunarodni dan biološke raznolikosti proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Obilježava se svake godine 22. svibnja kao spomen na 22. svibnja 1992., datum usvajanja teksta Konvencije o biološkoj raznolikosti. Republika Hrvatska se 2003. godine pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode, kad je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio Danom zaštite prirode u Hrvatskoj.