Mladi izlažu: Marieta Vulić i KLFM

24_10_2022  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Mladi izlažu: Marieta Vulić i KLFM

U Klubu Zona otvara se nova izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu". Akademska slikarica Marieta Vulić predstavit će se radovima u tehnici sitotiska, a na otvaranju će ponovno zasvirati KLFM Soundsystem.

U srijedu, 26. listopada, u 19 sati u Klubu Zona otvara se nova izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije "Mladi izlažu". Akademska slikarica Marieta Vulić predstavit će se radovima u tehnici sitotiska, a na otvaranju će ponovno zasvirati KLFM Soundsystem.

KLUB ZONA U LISTOPADU

Biciklopopravljaonica / prvim ponedjeljkom u mjesecu / 17:00
Sajam razmjene korištenih predmeta / prvim utorkom u mjesecu / 18:00 - 20:00
Grupa uzajamne podrške / prve tri srijede u mjesecu / 19:00
Zavrti film u glavi - ciklus kratkih eko filmova / prvim četvrtkom u mjesecu / 19:00
Kreativni petak / petkom, od 7.10. / 18:00
Književna čajanka / ponedjeljci, 10. i 24.10. / 20:00
Predavanje: Putovanje Camino de Santiago / utorak, 11.10. / 19:00
Mladi izlažu: Marieta Vulić - otvorenje / srijeda, 26.10. / 19:00
Kava sa Savjetom mladih: Gradski program za mlade / četvrtak, 27.10. / 18:00

Za sudjelovanje na pojedinim događanjima potrebna je rezervacija mjesta na klubzona.net.

- Autorica je inspiraciju za šest radova na izložbi naziva Life vest pronašla tijekom turističke sezone i rada u charteru. Niz asocijacija kao što su slobodan duh, pustolovina, zabranjena aktivnost, varka ili paradoks proširuju se izvan konteksta broda i ljetovanja, što je i glavna namjera autorice - objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe koja će u Klubu Zona biti otvorena do sredine studenog.

Marieta je ove godine diplomirala slikarstvo na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Sudjelovala je na desetak skupnih izložbi u Hrvatskoj, Srbiji i Njemačkoj te je dobitnica posebnog priznanja za izvrsnost rada na trećem Međunarodnom studentskom biennalu. Njen rad je u kolekciji Erste banke otkupljen u sklopu natječaja “Erste FRAGMENTI 17”.