Što znamo o gamerima?

25_01_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Imaginacija
Što znamo o gamerima?

Predavanje dr. sc. Krešimira Krole u ciklusu Mala škola sociologije održat će se u petak u Info zoni, a tema predavanja bit će gameri i gamerska (sub)kultura. Pozornost će se posvetiti rezultatima istraživanja provedenog 2014. godine.

Predavanje dr.sc. Krešimira Krole u ciklusu Mala škola sociologije održat će se u petak, 29. siječnja, u 18 sati u Info zoni. Tema predavanja bit će gameri i gamerska (sub)kultura, a pozornost će se posvetiti rezultatima istraživanja provedenog 2014. godine.

>> Prati najave događanja u Info zoni na infozona.hr/program

Istraživanje o učestalosti i stilovima igranja hrvatskih gamera i gamerica te povezanosti s angažmanom u društvu, ovisnosti i kulturnim preferencijama provedeno je na više od 3 tisuće igrača. Rezultati istraživanja temelj su svih budućih sličnih istraživanja i daju priliku za razmatranje koliko je gamerska scena u Hrvatskoj kompatibilna s globalnim trendovima, a koliko je, pak, zasićena nekim kontekstualnim sociokulturnim specifičnostima.

- Interpretacijski okvir izlaganja istovremeno će povezati empiriju s teorijama koje problematiziraju specifičnosti kulturnih i participacijskih praksi u digitalno-interaktivnom kontekstu, kao i njihovo razumijevanje unutar širih tehnoloških i kulturoloških transformacija vezanih za koncepte umreženog i informacijskog društva - objašnjavaju iz udruge Imaginacija koja organizira predavanje.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.