Koliko mediji utječu na tijelo?

28_01_2017  |  Autor: I.Z.  |  Foto: freeimages.com
Koliko mediji utječu na tijelo?

Na predavanju Tijelo u ogledalu predstavit će se rezultati istraživanja koji pokazuju u kojoj mjeri mediji utječu na to što mladi grada Splita misle o sebi, odnosno uspoređuju li se s medijskim slikama idealnih tijela.

Predavanje Tijelo u ogledalu - sociološko istraživanje utjecaja medija na percepcije vlastitog tijela održat će se u utorak, 31. siječnja, u 19:30 u Klubu Zona. Prvostupnica sociologije Ivona Pehar predstavit će rezultate istraživanja koji pokazuju u kojoj mjeri mediji utječu na to što mladi grada Splita misle o sebi, odnosno uspoređuju li se s medijskim slikama idealnih tijela.

>> Prati događanja u Klubu Zona!

- Budući da su mladi dobna skupina koja je najranjivija i najpodložnija raznim utjecajima, tako mediji imaju najviše utjecaja upravo na njih. Najveća važnost se pridaje vanjskom izgledu i vanjštini, a ostale stvari su skoro nebitne. Mediji kao što su internet, televizija, reklame i oglasi, nude savjete kako izgledati savršeno i imati savršeno tijelo; samo takvo tijelo je formula za sretan i ispunjen život - objašnjava Zvonimir Parać iz udruge Imaginacija, upozoravajući da upravo zbog takvih sadržaja, mladi mogu potpuno izgubiti kontrolu nad svojim tijelima i prepustiti se mišljenju tzv. stručnjaka, te iskriviti sliku o sebi.

Predavanje se održava u ciklusu Mala škola sociologija u sklopu kojeg Imaginacija - splitsko društvo sociologa jednom mjesečno u Klubu Zona održava predavanja o aktualnim društvenim pitanjima.