Mala škola mentalnog zdravlja

07_03_2023  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Mala škola mentalnog zdravlja

Depresivnost, anksioznost, društvene mreže, gubici i sreća bit će teme pet besplatnih radionica koje će voditi stručnjakinje Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije.

Na klubzona.net otvorene su prijave za Malu školu mentalnog zdravlja koja će se održavati u Razredu u splitskom Domu mladih. Depresivnost, anksioznost, društvene mreže, gubici i sreća bit će teme pet besplatnih radionica koje će voditi stručnjakinje Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije.

- Na prve dvije radionice, 13. i 20. ožujka, sudionici će osvijestiti kako prepoznati simptome depresije te naučiti razlikovati trenutna raspoloženja od stanja i poremećaja. Razgovarat će se o tome je li uopće moguće da ljudi budu pretežno sretni te koji su faktori koji utječu na našu percepciju sreće. Tjedan dana kasnije, 27. ožujka, govorit će se o anksioznosti i napadajima panike te simptomima i metodama nošenja s tim poremećajima. Na radionicama u travnju, 3. i 11. travnja, sudionici će imati priliku razgovarati i učiti o gubicima i tugovanju te utjecaju društvenih mreža na mentalno zdravlje. Sve radionice održavaju se u 18 sati te su odlična prilika da mladi osnaže svoje mentalno zdravlje - najavljuje Lara Buljan Gudelj, predsjednica Društva psihologa Splitsko-dalmatinske županije.

Mala škola mentalnog zdravlja realizira se u sklopu projekta Centar za mlade Split+ čiji je nositelj Info zona. Aktivnost se realizira u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split te uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.