Mala škola autorskog filma

19_04_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Kino klub Split
Mala škola autorskog filma

RERA S.D. i Kino klub Split pozivaju studente na Malu školu autorskog filma. Rok za prijavu je 1. svibnja.

Kino klub Split u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, partnerom na projektu ArTVision+, objavljuje poziv za 5 studenata/ica zainteresiranih za kreativne prakse snimanja kratkih autorskih audiovizualnih djela, kroz edukativno-umjetnički program „Mala škola autorskog filma“. Program objedinjuje dvije cjeline kroz dvije radionice: Pripremanje ideja i predprodukcija, te Snimanje i montaža. Prva radionica održati će se od 13. do 15. svibnja 2019., a druga od 16. do 18. svibnja 2019. godine.

Program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijski dio i praktični dio. Polaznici će steći osnovna teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati osnove snimanja i upoznati se s različitim autorskim pristupima i uvjetima produkcije audiovizualnih djela. Radionice će se sastojati od predavačkog i terenskog dijela, a edukacije provode stručnjaci iz područja audiovizualnih medija i producenti (organizatori) koji su ujedno i predavači/mentori. Tijekom terenskog dijela edukacije studenti de sudjelovati u samom procesu snimanja filmova na odabranim lokacijama.

Radionice obuhvaćaju sljedeće teme:
1. Umjetnički i autorski film kao sredstvo izražavanja
2. Metodologija rada i priprema ideja u autorskom filmu
3. Svladavanje tehničkih osnova snimanja slike, snimateljske prakse
4. Alternativne forme vizualnog pripovijedanja
5. Kreativna upotreba montaže u produkciji kratkih audiovizualnih djela

Mjesto održavanja radionica:
– Dvorac Vitturi, Lušiško Brce 5, Kaštel Lukšić
– Kino klub Split, , Ulica slobode 28, Split
– Terenska nastava odvijati će se u bližoj okolici Splita

Uvjeti:
- Traženi profil studenata iz područja primijenjene umjetnosti, turizma, kulturnih studija, filma, režije i drugih srodnih studija.
– Prisustvo na predavačkom i terenskom dijelu edukacije. Izabrani studenti bit će polaznici obje radionice.

Radionice su besplatne. Organizator će sudionicima osigurati osvježenje u stankama, jedan obrok za vrijeme pauze te prijevoz do lokacija na kojima će se održavati terenski dio (bliža okolica Splita). Predavanja će se odvijati na engleskom jeziku zbog mogućnosti sudjelovanja inozemnih studenata.

Prijave se primaju putem obrasca na idućoj poveznici.

Rok za prijavu je 1. svibnja 2019. godine do 16 sati.

Više informacija na kinoklubsplit.hr.