Makedonska grafika - izložba

20_11_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Press
Makedonska grafika - izložba

Izložba je dio projekta Grafička akcija Split – Skoplje, odnosno međusveučilišne i međunarodne suradnje dvaju akademija čije se polje istraživanja odvija u mediju grafike.

U srijedu, 20. studenog, u 19 sati u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac otvorit će se izložba Suvremena makedonska grafika studenata i profesora Fakulteta likovnih umjetnosti Skoplje.

Izložba je dio projekta Grafička akcija Split – Skoplje, odnosno međusveučilišne i međunarodne suradnje dvaju akademija, Umjetničke akademije u Splitu i Fakulteta likovnih umjetnosti u Skoplju.
Polje istraživanja projekta odvija se u mediju grafike, stoga je ova studentska izložba izuzetna prilika za suradnju između Odsjeka grafike (Skoplje) i Odsjeka likovne kulture i likovne umjetnosti (Split), ne samo u smislu predstavljanja radova, već i kao prilika za razmjenu studenata, praktičnih radionica, kao i iskustva već etabliranih, profesionalnih grafičkih umjetnika i profesora.

Izlažu studenti i profesori Fakulteta likovnih umjetnosti u Skoplju, a izložba će biti postavljena na oba kata galerije. Projekt je ostvaren uz potporu Sveučilišta u Splitu, Umjetničke akademije u Splitu i Sveučilišne galerije Vasko Lipovac.

Izložba ostaje otvorena do 5. prosinca 2019.