Pet večeri komorne glazbe

27_08_2013 / 15:45h  |  Autor: I.Z.
Pet večeri komorne glazbe

Četvrti festival komorne glazbe MAGfestival će u pet večeri predstaviti vrhunske hrvatske i europske glazbenike. Festival će otvoriti svjetski priznati Zagrebački puhački trio s programom Čarobnjakov učenik.

U srijedu će se u svečanoj gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita održati prva od pet koncertnih večeri četvrtog festivala komorne glazbe MAGfestival koji će predstaviti vrhunske hrvatske i europske glazbenike.

>> Udruga mladih akademskih glazbenika
(MAG)


Festival će otvoriti svjetski priznati Zagrebački puhački trio s programom Čarobnjakov učenik. Sljedeći koncert na rasporedu je u subotu, 31. kolovoza, a naslovljen je Europska klasika na izvorni način. Program izvode gudački kvartet HIP4tet (Španjolska) i Josip Dragnić na gitari. Za ponedjeljak, 02. rujna, najavljena je Zemlja snova Hrvatskog gudačkog kvarteta uz solisticu Katarinu Grubić na oboi. Večer hrvatskih skladatelja održat će Mandolinski kvartet Da Capo, Splitski gitaristički kvartet i Kvartet flauta Image. Festival će u petak, 06. rujna, zatvoriti Kvartet saksofona Papandopulo uz večer prigodnog naziva - Koncert za kraj jednog festivala.

Svi koncerti počinju u 20:30, cijena ulaznice za svaku večer je 40kn, a cijena festivalske ulaznice za svih pet večeri je 160kn. Organizatori festivala su Udruga mladih akademskih glazbenika (MAG) i Muzej grada Splita uz podršku Ministarstva kulture RH, Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinska i Turističke zajednica grada Splita.