Magarac umjetnik u Domu

14_03_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Uzgon / Press
Magarac umjetnik u Domu

Izložba Toward Europe otvorit će se 17. ožujka u 20 h u splitskom Domu mladih, a otvorenje će biti popraćeno glazbenim performansom.

Udruga Uzgon organizira izložbu Toward Europe, u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA, 17. ožujka u 20 sati u galeriji Praktika u splitskom Domu mladih.

Otvorenje će biti popraćeno glazbenim performansom uz eksperimentalni pop-grindnoise-jazz set  u izvedbi DJ Rono and Djono. Magarac umjetnik i njegovi ljudski kolege umjetnici postat će ultimativni suprematisti, oni koji će pružiti otpor svijetu koji smo sami stvorili a koji nas želi uništiti.

- Čovjek postaje svjestan samog sebe u trenutku kada uzvraća pogled životinji. Iz zoološkog vrta u zatvaranju Hrvoje je negdje prije dvije godine po prvi put izveo na slobodu Marjana dva mlada tovara koji se zovu Marina Abramović i Kazimir Maljevič. Izlaskom iz zatočeništva tovari postaju umjetnici koji obnavljaju davno izgubljene veze čovjeka i životinje, veze nekada sveprisutne u našim krajevima, a ta veza uspostavlja se pogledom. U slobodi Marina i Kazimir uzvraćaju pogled čovjeku i tako mu pružaju mogućnost uspostavljanja izgubljene veze s prirodom. O tome koliko smo spremni prihvatiti njihov pogled, prihvatiti postojanje drugog, ovisi budućnost same Zemlje. – poručuju autori izložbe.

Izložba će biti otvorena do 25. ožujka te će se moći razgledati radnim danom od 18 do 21 sat. U sklopu izložbe bit će organizirana ekspedicija 14. ožujka u 14.45 sati polaskom s Prve vidilice.

Više o izložbi može se naći na Facebooku.