Luko Paljetak na Kampusu

15_10_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: Gerd Altmann, Pixabay
Luko Paljetak na Kampusu

Upoznaj nagrađivanog hrvatskog književnika i akademika.

Sveučilište u Splitu ugostit će hrvatskog književnika i akademika Luku Paljetka na tribini koja će se održati u srijedu, 16. listopada, s početkom u 13 sati, u sjevernoj zgradi Sveučilišne knjižnice u Splitu, Ruđera Boškovića 31.

Luko Paljetak je hrvatski književnik i akademik - pjesnik, prevoditelj, kazališni i likovni kritičar, redatelj, feljtonist, esejist, pisac za djecu, dramski pisac, slikar. 
Rođen je 19. kolovoza 1943. u Dubrovniku. Završio je Učiteljsku školu u Dubrovniku, na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirao kroatistiku i anglistiku te u Zagrebu doktorirao na Filozofskom fakultetu (filologija). Radio je kao redatelj i
dramaturg Zadarskog kazališta lutaka, zatim kao asistent na Filozofskom fakultetu u Zadru i bio jedan od urednika Zadarske revije. Živi u Dubrovniku, urednik je i tajnik uredništva časopisa „Dubrovnik“. Redovni je član HAZU i dopisni član SAZU (Slovenske akademije znanosti in umetnosti). Nagrada “Vladimir Nazor” dodijeljena mu je za životno djelo iz područja književnosti.

Susret s pjesnikom Lukom Paljetkom odvija se u sklopu besplatnih kulturnih aktivnosti koje Sveučilište u Splitu organizira za svoje studente, profesore, učenike i sve zainteresirane građane.