Lovro Škopljanac stiže na Bookaru

02_09_2014 / 09:00h  |  Autor: I. Z.
Lovro Škopljanac stiže na Bookaru

U novom izdanju Bookare gostovat će mladi znanstvenik Lovro Škopljanac koji je pronašao odgovore na pitanja kako i zašto se književna djela pamte ili zaboravljaju. Čak i ako se ne možete prisjetiti zbog čega je Raskoljnikov baku upoznao sa sjekirom, dođite u petak u Zonu!

U novom izdanju Bookare gostovat će mladi znanstvenik Lovro Škopljanac koji je u svom doktorskom radu pronašao odgovore na pitanja kako i zašto se književna djela pamte ili zaboravljaju. Čak i ako se ne možete prisjetiti zbog čega je Raskoljnikov jednu baku upoznao sa sjekirom ili koju je ribicu ulovio Hemingwayev starac, dođite u Info zonu u petak, 5. rujna, od 20:30.

Lovro je čitati počeo s tri godine, a gotovo tri desetljeća kasnije dobio je državnu nagradu za znanost te objavio knjigu Književnost kao prisjećanje. Studirao je u Hrvatskoj, Engleskoj i Japanu, danas je zaposlen kao viši asistent na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a završio je i zahtjevan studij simultanog prevođenja.

Domaćin originalnog multimedijalnog zabavno-književnog šoua jest mladi splitski književnik Marijo Glavaš. Realizaciju događaja pomogli su: Hrvatsko društvo pisaca, Grad Split i portal Moderna Vremena Info na kojem možete pročitati i razgovor s Lovrom.