Lolita na Književnoj čajanki

30_11_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Djevojke koje čitaju
Lolita na Književnoj čajanki

Prva prosinačka Književna čajanka održat će se u petak, a tema razgovora uz čaj i kekse bit će zabranjivani roman Vladimira Nabokova - Lolita.

Prva prosinačka Književna čajanka održat će se u petak, 2. prosinca, u 20 sati u Klubu Zona. Tema razgovora uz čaj i kekse bit će zabranjivani roman Vladimira Nabokova - Lolita.

>> Prati Klub Zona na Facebooku


- Dođite istraživati duboko skrivene dijelove ljudske psihe, mračnu i uznemirujuću opsesiju sredovječnog muškarca, njegove zabranjene i neobjašnjive nagone, izvrnutu seksualnost u čijem je središtu djevojčica... Prvi put objavljen 1955., zabranjivan i skandalozan, ne sumnjamo da će roman Lolita izazvati dinamičnu i zanimljivu raspravu - pozivaju voditeljice večeri.

Tri mlade profesorice jezika, Ivana Bartulović, Lukrecija Perišić i Maja Radilović, pišu osvrte na književna djela za svoj blog Djevojke koje čitaju, a od listopada u Klubu Zona organiziraju Književne čajanke. Neformalna književna druženja uz čaj nisu opterećena dinamikom te nije potrebno nikakvo predznanje o književnoj kritici.