Ljeto. Dokolica. Dom mladih

13_02_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: queerANarchive
Ljeto. Dokolica. Dom mladih

Izložba fotografija i videozapisa "Ljeto. Dokolica." otvara se 18. veljače u galeriji Praktika, u splitskom Domu mladih.

U sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA u galeriji Praktika, u Domu mladih u Splitu otvara se, 18. veljače u 20 sati, izložba kolektiva queerANarchive pod nazivom Ljeto. Dokolica.

Dokolica je na temelju istraživanja prepoznata kao mjesto slobode, izbora, samoodređenja i životnog ispunjenja. Videozapisi i fotografije u galerijski prostor prenose slike i zvukove jedne divlje gradske plaže.

Tonči Kranjčević Batalić autor je i voditelj umjetničko - istraživačkog projekta Cruising ekspedicije iz kojeg je proizašla izložba. Od 2010. koordinator je Kolektiva za razvoj, istraživanje i propitivanje queer kulture - queerANarchive te je realizirao niz umjetničkih i kustoskih projekata s produčja queer kulture. Kao kustos djeluje i u sklopu platforme NMG gdje vodi program NMG@PRAKTIKA. Član je strukovne udruge HULU Split.

Diana Magdić kao aktivistica bavi se pravom na grad i valorizacijom arhitektonske baštine moderne. Djeluje u UdruziTeserakt za interdisciplinarna istraživanja. U sklopu projekta Cruising ekspedicije provela je sociološko istraživanje na kojem se temelji ova izložba.