Ljetne prakse u IT sektoru

03_06_2019  |  Autor: I.Z.  |  Foto: unsplash.com / Stefan Stefancik
Ljetne prakse u IT sektoru

Ovaj utorak, 4. lipnja, s početkom u 11 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice održat će se događaj nazvan "SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!", na kojem će posjetitelji imati priliku na jednom mjestu poslušati prezentacije nekoliko splitskih IT tvrtki.

Ovaj utorak, 4. lipnja, s početkom u 11 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice održat će se događaj nazvan "SUMMER INTERNSHIPS: Praksom do iskustva, iskustvom do posla!", na kojem će posjetitelji imati jedinstvenu priliku na jednom mjestu poslušati prezentacije nekoliko splitskih IT tvrtki i svih mogućnosti koje nude svojim (budućim) praktikantima i zaposlenicima.

Ako se uzme u obzir da brojna istraživanja među “zanimanja budućnosti”, odnosno dobro plaćena radna mjesta koja će itekako biti tražena u sljedećem desetljeću, uvrštavaju IT zanimanja, ne čudi što brojni mladi odlučuju svoju karijeru usmjeriti upravo u tom pravcu. S druge strane, poslodavci su već sad u potrazi za kvalitetnim kadrom i spremni su izdvojiti vrijeme i novac na obučavanje mladih snaga željnih učenja i rada. Ljetne prakse su zato dobitna kombinacija i za jedne i za druge.

"Tvrtkama je u interesu prezentirati se u što boljem svjetlu kako bi privukli zainteresirane mlade upravo kod sebe, a Split Tech City im na ovaj način daje odličnu priliku izravno doprijeti do većeg broja srednjoškolaca i studenata kod kojih već postoji interes za rad u područjima programiranja, dizajna, marketinga i sl. Isto tako, odlučili smo dati priliku mladima da se istaknu među svim sudionicima i osobno se prezentiraju tvrtkama, stoga nas nakon prezentacije ljetnih praksi čeka "Personal Elevator Pitch", na kojem će petero odabranih mladih, svatko u dvije minute, objasniti potencijalnim poslodavcima zašto su upravo oni idealan odabir za njihovu tvrtku", najavljuje Romana Ban iz Split Tech Cityja, napominjući kako se prijave za sudjelovanje još uvijek primaju.

Više informacija na Facebook stranici događaja.