Lica anđela na fotografiji

18_03_2016  |  Autor: Martina Melvan  |  Foto: Ivan Gudić
Lica anđela na fotografiji

- Ušao sam u ovu priču kao volonter posve slučajno i od prvog dana sam u toj djeci vidio inspiraciju. Životni optimizam kojim zrače je jednostavno neopisiv - rekao je mladi fotograf Ivan Gudić govoreći o svojoj izložbi fotografija Faces of Angels.

Uoči obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down očekuje nas otvaranje izložbe fotografija pod nazivom Faces of Angels mladog autora Ivana Gudića, koja će se održati 18. ožujka u multimedijalnoj dvorani Sjevernog tornja splitske Sveučilišne knjižnice, s početkom u 18.30 sati.

Prije održavanja same izložbe kratko smo porazgovarali s ovim dvadesetjednogodišnjim modnim fotografom koji je ujedno dugogodišnji volonter splitske Udruge za sindrom Down-21. Upravo ga je ovo iskustvo potaknulo da kroz 35 fotografija zabilježi lijepe životne trenutke i portrete članova Udruge.
- Ušao sam u ovu priču kao volonter posve slučajno i od prvog dana sam u toj djeci vidio inspiraciju. Životni optimizam kojim zrače je jednostavno neopisiv. Ideju o izložbi njihovih fotografija podržali su njihovi roditelji i voditelji Udruge koji su mi pomogli u realizaciji – pojasnio nam je Ivan.

Iza njega su već četiri skupne izložbe, te četiri modne kampanje za Murva dizajn, Ana.Bo by Ana Bogdan te dizajnere Pavlu Aleksić i Krunu Jendrijeva koje je radio posljednjih godinu dana. Svoju prvu samostalnu izložbu odlučio je, pak, posvetiti dobroti, pozitivnosti te prekrasnoj osobnosti djece za koju kaže da uistinu jesu anđeli Udruge, a sve u želji da podigne društvenu svijest o djeci s Down sindromom.
- Članovi Udruge odlično su reagirali na ideju o izložbi, bili su presretni. Njihova radost i osmjesi zbilja potaknu želju da ih se zabilježi fotografijom i predstavi u najboljem mogućem svjetlu, pozitivne kakve i jesu – dodao je Ivan.

Samo otvaranje donosi pregršt iznenađenja za sve prisutne. Uvodne riječi Ivan je odlučio prepustiti voditeljici Tei Kuzmanić i predsjedniku Udruge Mikelu Markiću, nakon kojih slijede pjesma i ugodno druženje. U sklopu izložbe posjetitelji će također imati priliku kupiti sitnice koje su izradili članovi, a sav prihod ide za daljnji rad Udruge.
- Izložba je namijenjena svima onima koji su zabrinuti u kojem smjeru ide ovaj svijet, onima koji malo previše gledaju u ekran svog telefona pa ne primjećuju stvari koje ih okružuju i onima koji žele vidjeti neku promjenu – poručio je Ivan u pozivu na izložbu, a mi vas pozivamo da do 28. ožujka u Sveučilišnoj knjižnici posjetite izložbu koja donosi najiskrenije osmjehe ovih anđela.