Lastovo (je ipak) otok glazbe

19_08_2013 / 15:51h  |  Autor: I.Z.
Lastovo (je ipak) otok glazbe

Nakon puno neizvjesnosti, od ponedjeljka kreće Lastovo otok glazbe! Prva tri dana rezervirana su za klasiku, od četvrtka počinje međunarodni Alternativno urbani festival, a u petak će se održati i Festival novih skladbi...

Nakon mnogo neizvjesnosti, od ponedjeljka 19. kolovoza ipak kreće Lastovo otok glazbe! Prva tri dana rezervirana su za klasiku uz pijanističke nastupe Kristine Cvitanić, Srđana Kozlice i Marina Limića.

Od četvrtka, 22. kolovoza, počinje međunarodni Alternativno urbani festival. Prvu večer rumbaflamencom obojit će bečki bend Cosmo y Rumba Mamma kojem će podršku dati umaški rockeri Manntra. U petak će se uz Kuzmu & Shaka Zulu na pozornicu popeti i sinjski Nosači zvuka, a rock lošinjskog Svinjskog korita u subotu će popom i funkom nadopuniti dubrovački Valetudo.

U petak će održati i Festival novih skladbi u kojem će nastupiti više od deset bendova, a među njima, uz već spomenute Svinjsko korito i Kuzmu & Shaka Zulu, i Zinedin Zidan, Ekskurzija poljoprivredne škole, Produžni kabel, Barber Shop

Izvan festivalskog programa, 25. kolovoza će se održati koncert Ljetnog kina što je korisna informacija za sve koji se zateknu na Lastovu :)

Kampiranje u uvali Mihaja dozvoljeno je od 19. do 28. kolovoza te je uključeno u cijenu festivalske ulaznice, odnosno donacije u iznosu 100 kuna, kojoj treba pridodati i 6 kuna boravišne pristojbe po noćenju. Podršku festivalu možete dati i kupnjom festivalskih majica.