Kustoska škola u Beton kinu

22_01_2020  |  Autor: I.Z.  |  Foto: I.Z.
Kustoska škola u Beton kinu

U Beton kinu Doma mladih u Splitu, održava se četvrta Kustoska škola, program izvaninstitucionalnog obrazovanja otvoren za sve zainteresirane.

U ponedjeljak, 27. siječnja od 10 do 18 sati u Beton kinu Doma mladih u Splitu, održava se četvrta Kustoska škola, program izvaninstitucionalnog obrazovanja otvoren za sve zainteresirane, koji udruga Mavena organizira u suradnji sa Filmskim mutacijama: festivalom nevidljivog filma.

- Zajedno s polaznicima radionice propitujemo kako uopće govoriti o praksi filmskog kustostva u našoj društvenoj stvarnosti i što bismo trebali činiti. Cjelodnevnu radionicu filmskog kustostva vodi četvero filmologa i filmskih kustosa / kustosica različitih teorijskih i praktičnih iskustava. Njihove kustoske politike povezuje osjetljivost ili ljekovita briga, koja je u korijenu kustoske riječi, za različite oblike manjinskog filma koji izmiče dominatnim prikazivačkim i umjetničkim kanonima - najavljuju organizatori, uz napomenu da je više informacija i precizan program objavljen na pdm.hr.