Kulturpunktova radionica u Zoni

19_11_2015 / 18:51h  |  Autor: I. Z.  |  Foto: kulturpunkt.hr
Kulturpunktova radionica u Zoni

Kulturpunktova novinarska radionica održat će se u Info zoni od 4. do 6. prosinca. Tijekom trodnevnog, intenzivnog petosatnog programa polaznici će se upoznati s raznim aspektima kulturno-umjetničke produkcije na nezavisnoj kulturnoj sceni.

Kulturpunktova novinarska radionica održat će se u Info zoni od 4. do 6. prosinca. Sudjelovanje je besplatno, a prijave su otvorene na infozona.hr/prijava.

Tijekom trodnevnog, intenzivnog petosatnog programa polaznici će se upoznati s nastankom i razvojem nezavisne kulturne scene, različitim aspektima kulturno-umjetničke produkcije na nezavisnoj kulturnoj sceni, medijskim politikama i medijskim krajolikom, a praktičnim radom usvojit će i znanja o različitim novinarskim formama i tehnikama. Radionica će svaki dan počinjati u 10 sati.

>> Uskoro na infozona.hr/program pročitaj i najave drugih događanja u prosincu

Kulturpunkt.hr jedini je medij koji, još od 2005. godine, kontinuirano prati hrvatsku nezavisnu kulturnu scenu i nove kritičke umjetničke prakse. Među neizostavnim su temama portala kultura mladih, urbana kultura, društveni aktivizam, suvremena umjetnost i nove umjetničke prakse, civilno društvo i mediji. Kulturpunktova novinarska školica najpoznatiji je edukativni program udruge Kurziv, nakladnika portala Kulturpunkt.hr. Od 2009. godine educirali su preko stotinu mladih polaznika, među kojima su mnogi nastavili suradnju s portalom Kulturpunkt.hr, ali i s drugim medijima.

Aktivnost se realizira u sklopu programa Klub za mlade Zona koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.