Kultur Shock svira u Zadru!

07_07_2016  |  Autor: I. Z.  |  Foto: Mavena / Press
Kultur Shock svira u Zadru!

Dvadeset godina glazbenog stvaralaštva, petnaest godina međunarodnih turneja i deset albuma kasnije, bend Kultur Shock kreće na svoju obljetničku turneju, u sklopu koje stiže u Zadar.

Dvadeset godina glazbenog stvaralaštva, petnaest godina međunarodnih turneja i deset albuma kasnije, bend Kultur Shock kreće na svoju obljetničku turneju. Nakon startnog koncerta u Seattleu, bend će odsvirati tridesetak, većinom festivalskih koncerata na starom kontinentu i pritom posjetiti Španjolsku, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, sa završnim koncertom na velikom Sziget Festivalu u Budimpešti. Prvi put nakon davne 2009., kada su pred mnogobrojnom publikom otprašili sjajan koncert na zadarskih Pet bunara, ova globalno poznata skupina glazbenih odmetnika, tonalnih buntovnika i beskompromisnih nekomformista ponovno nastupa u Zadru, i to 4. kolovoza na trgu kod sv. Dominika. Kao predgrupa će nastupiti zadarski bend Nullapark.

>> Saznaj više o Nullaparkovom prvom singlu


Poznati europskoj i američkoj publici kao bend glazbenih odmetnika, tonalnih buntovnika i beskompromisnih nekomformista, unikatni su kao i njihov zvuk, stalno se mijenjajući i istražujući nove glazbene izraze. Stapajući svoj izvor inspiracije - bogatstvo folklorne tradicije Balkana - s rockom, punkom, metalom i hip-hopom, kroz sve ove godine Kultur Shock je iznašao svoj unikatni i nepogrešivo prepoznatljiv zvuk s kojim se njihovi fanovi mogu poistovjetiti, a oni koji ih tek otkriju teško ih zaboravljaju. Njihovi nastupi se često opisuju jednom riječju – energija, koja neumoljivo uvlači prisutne u srž glazbene izvedbe i čini ih aktivnim sudionicima koji daju sve od sebe, isto kao i članovi benda na pozornici.

Povodnom obljetnice i dvadeset godina postojanja, Kultur Shock je pozvao i neke od bivših članova grupe da im se pridruže na turneji, a kompletan sastav uključuje glazbenike: Đino Jevđević - vokal i perkusije, Val Kiossovski - gitara i vokal, Masa Kobayashi - bas, Guy Michael Davis - bas, Mario Butković - gitara, Amy Denio - klarinet, saksofon, vokal, Christopher Stromquist - bubnjevi, Oggi Kiossovski – bubnjevi.