Kaštelanski rock porat

12_08_2012 / 17:13h  |  Autor: KMaja  |  Foto: Luka Kivela
Kaštelanski rock porat

Dobrodošlo osvježenje u moru raznih varijanti ribarskih fešta uz pirske bendove zapljusnulo je porat Kaštel Lukšića. Glazbeni program privukao je veliki broj ljudi, utakmici, Olimpijadi, buri i suzama svetog Lovre unatoč.

Dobrodošlo osvježenje u moru raznih varijanti ribarskih fešta uz pirske bendove zapljusnulo je porat Kaštel Lukšića – i ove godine je kaštelanski Trokut mladih organizirao besplatne dvodnevne Kaštelanske Rock Večeri. Glazbeni program, bogatiji od prošlogodišnjeg, privukao je veliki broj Kaštelana i njihovih gostiju, utakmici, Olimpijadi, buri i suzama svetog Lovre unatoč.

Prvi dan K.R.V–i bio je posvećen raznim podvrstama metala kao što su heavy, nu, trash, uz koje smo imali priliku čuti i hibrid sa prirodnim neprijateljem – cajkom. Žestoki zvukovi nisu otjerali znatiželjnike, dapače – cupkalo se i klimalo u ritmu bez obzira na godine.

Večer su sa zalaskom sunca otvorili kaštelanski Revolted, nakon kojih su pozornicu preuzeli Antibiotik koji su nastupili pred publikom dobro upoznatom sa njihovim radom. Nakon njih su splitski Last man standing uvjerljivo otprašili svoj set popraćen lepršanjem dugih kosa u publici, i to ne samo zbog vjetra. Stimulans su donijeli tradicionalniji zvuk i privukli još veću gomilu pred pozornicu, zagrijavši atmosferu za zvijezde večeri – novosadske Pero Defformero.

Gospodin u bijelom odijelu sa nekoliko kila zlata oko vrata koji zavija u maniri turbo folk interpretatora dok bend praši prog metal kod većine okupljenih pod pozornicom izazvao je pozitivne reakcije te su mnogi demonstrirali zavidno poznavanje repertoara i tekstova pjesama. Uz zdravu dozu zafrkancije bend je proveo publiku kroz svoja dva albuma. Usred izvođenja Silvane Goran Biševac je stao, obznanivši nam da je za ovu dionicu trebao doći Michael Jackson al' je trenutno spriječen pa je eto on izveo i urlik i ples, a za vrijeme pjesme Sedmica na lotu objasnio nam je zašto se ljudi ne vole ženiti u matičara. Ova, kako su se sami nazvali, neukusna grupa, zabavljala je okupljene sitno iza 1.30, zadovoljivši apetite fanova.

Drugoga dana K.R.V. su otvorili splitski Hangin' Village koji su u više navrata dobili iz publike glasnu potvrdu da nam nisu dosadili. Nakon njihovog alternativnog rocka, opet smo se vratili na metal sa splitskim Flying Head koje je pratio nešto veći broj ljudi. Nastup sljedećeg benda, šoltanskog Mjesnog odbora, protekao je u izrazito vedroj atmosferi uz pjevanje i skakanje sada već prepunog podija pred pozornicom. Ni šibenski L'Kok nije ništa lošije prošao – premda je publika bila nešto manje upoznata sa njihovim repertoarom, pronašli su zajednički glazbeni jezik i dobro se svi skupa zabavili prije glavnih zvijezda večeri, zagrebačkih Elemental.

Troje vokalista i četvoro instrumentalista podigli su atmosferu do usijanja hitovima, ali i starijim stvarima za koje se i sama Remi čudila kako ih publika dobro poznaje. – Koliko vam dobro ide, do kraja koncerta ste svi Ivanka Boljkovac – komentirao je dobro raspoloženi Shot spremnost publike da vokalno podrži bend. Koja je količina energije prštala sa pozornice ilustrira činjenica da je uslijed skakanja za vrijeme pjesme Osmjehom odletjela činela. Potpuno opuštena Remi je nakon Sunce hvala ti zaželjela Željki iz publike sretan rođendan na molbu njenog dečka, a zatim kroz smijeh prokomentirala - Ako on večeras ne dobije pičke, ne znam tko će – prije no što su krenuli na Prirodu i društvo. Bend i Kaštelani bi sigurno i duže uživali u druženju, no zakoni su neumoljivi, tako da je svirka utihnula sitno prije dva sata.

Ovogodišnje K.R.V., osim zvučnijih imena, donijele su i štand sa spizom te štand sa nakitom, proširivši i u tom smjeru prošlogodišnju ponudu. Broj posjetitelja oba dana potvrđuje da su ovakva događanja Kaštelima definitivno potrebna, što su ove godine očito prepoznali i vladajući, uvrstivši K.R.V. u program Kaštelanskog kulturnog ljeta, potvrdivši da udruga Trokut bez sumnje ima svaki razlog i dogodine nastaviti sa ovom manifestacijom kojom omogućavaju sugrađanima susret sa sadržajima koje inače moraju tražiti u susjednim gradovima.